Día mundial do Pardal (gorrión común, passer domesticus).

pardal.jpg
Pardais nas pólas dunha árbore.

Lonxitude / Envergadura: 14-15 cm / 21-25,5 cm.

É un ave pequena pero de aspecto robusto. Presenta unha plumaxe de tons pardos con listas negras no dorso e grisáceo polo peito, as fazulas, o píleo e as partes inferiores.

 Emite sons ruidosos e moi sinxelos, “chip chip”, que combina de forma alegre.

A súa alimentación é moi variada. Consome todo tipo de sementes, froitas, insectos e desperdicios que recolle do chan.

O ciclo reprodutor abarca de abril a agosto. A localización do niño é variable e participan na construción ambos os proxenitores empregando poliñas, herba e plumas. A incubación e a posterior alimentación dos pitos realízana tanto o macho como a femia.

Gorrion.jpg
Pardal ou gorrión común.

Autor: Val fluvial do río Lourido, Corcoesto.

Asociación autonómica e ambiental Petón do Lobo: entidade sen ánimo de lucro. Entre os seus fins sociais destaca a protección do medio natural, dos solos e da paisaxe.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s